VIIKKO-OHJELMA KEVÄT 2020

Kurssit on toistaiseksi peruttu koronavirusepidemian vuoksi

Sarjalippujen voimassaoloaikaa jatketaan vuoden loppuun saakka

Aloitamme ryhmätunnit näillä näkymin elokuussa. Päivitämme kurssiohjelman, kun loppukesän koronatilanne alkaa selvitä. Hyvää kesää kaikille!

KURSSIEN TASOKUVAUKSET
 

Järjestämme seuratanssien opetusta Espoon VPK:lla kahtena iltana viikossa, tiistaisin ja torstaisin. Tiistain ja torstain tanssi-illat koostuvat kolmesta erillisestä tunnista, joiden välissä on pieni tauko. Voit tulla siis yhdeksi, kahdeksi tai kolmeksi tunniksi oman valintasi mukaan.

 

Tiistaina lähdetään liikkeelle aina kunkin tanssin perusteista ja edetään rauhalliseen tahtiin siitä eteenpäin. Torstain tunnit puolestaan on tarkoitettu perusteet jo hallitseville, eli keskitasoisille tanssijoille. Tuntien tasokuvaukset on esitetty uuden väreihin perustuvan luokittelun avulla. Opettajat mukauttavat opetuksensa kurssilaisten omaksumistahdin mukaiseksi, jolloin kurssit etenevät joko suunnitelman A tai B mukaan.

Värikoodien mukaiset tarkat tasokuvaukset löydät TÄÄLTÄ.

 
KURSSIOHJELMA

Tunneilla ei tarvita omaa paria, sillä kursseilla toimii reipas parinvaihto. Tunneille ei tarvitse myöskään ennakkoilmoittautua.

Huom! Kurssilaisia ei ole vakuutettu tanssikoulun puolesta.

Tähdellä (*) merkittyjen lajien tarkempi kuvaus:

16.1. Kuubalainen ilta: Ensimmäinen tunti on vauhdikas salsatunti, jolla käymme nopeasti läpi kuubalaisen salsan perusliikesuunnat pareittain ja sen jälkeen pari salsakuviota. Toinen tunti tanssitaan kuubalaista cha cha:ta ja kolmannella tunnilla sitten harvinaista herkkua cha cha-ruedaa! Cha cha-rueda on kuvioinniltaan ja parinvaihdoiltaan rauhallisempi kuin salsa-rueda.

30.1. Tangoa argentiinalaisin maustein: Tänä iltana lisäämme suomalaiseen tangoon mausteita alkuperäisimmästä eli argentiinalaisesta tangotyylistä. Mausteet sisältävät mm. erilaisia linjoja/kallistuksia, ochoja (jalat piirtävät kahdeksikkoa lattiaan) ja muita mausteita yhdistettynä lavoille sopiviin tangokuvioihin. Näillä liikkeillä viet tangosi uuteen ulottuvuuteen!

11.2. Valssi ja Tangovalssi: Ensimmäisellä tunnilla opettelemme perinteisen valssin askeleet ja oikean käännöksen. Toisella ja kolmannella tunnilla opettelemme tangovalssin perusteet. Tangovalssi on alunperin argentiinalaisen tangon yksi tanssimuoto, jota tanssitaan valssimusiikkiin, mutta se soveltuu hyvin myös perinteisten suomalaisten valssien tanssitavaksi. Käytämme pohjana suomalaisen tangon askellusta ja mukautamme sen valssimusiikkiin sopivaksi. Tangovalssista saadaan näin askellukseltaan rauhallisempaa verrattuna perinteiseen valssiin.

13.2. Tangovalssi: Tangosta tutut hitaat askeleet - paitsi rauhoittavat nopeatempoisten valssien tanssimista - myös mahdollistavat monipuolisemman kuviomateriaalin ja musiikintulkinnan tanssissa. Näillä tunneilla opit soveltamaan erilaisia tangon askelikkoja ja kuvioita valssimusiikkiin, mikä avaa aivan uuden maailman valssien tanssimiseen! Aikaisempaa kokemusta tangovalssista ei tarvita, mutta tangon ja valssin perusteet on syytä osata jo etukäteen.

27.2. Fusku + tempputunti: Kaksi ensimmäistä tuntia tanssitaan mielenkiintoisia ja vaihtelevia fuskun kuvioita. Viimeisellä tunnilla joukkoon lisätään hiukan erikoisempaakin materiaalia, joka saa ”fusku-friikinkin” hymyilemään!

5.3. Cha Cha / Etenevä Cha Cha: Kaksi ensimmäistä tuntia tanssitaan perinteisempää paikallaan tanssittavaa cha cha:ta, mutta kolmannella tunnilla opetellaan etenemään cha cha:n askelilla lavatanssien tanssisuuntaan, jolloin tarvittaessa voi esim. siirtyä tanssilattialla eri kohtaan, tai sitten kiertää tanssisalia ympäri.

2.4. Salsa + tempputunti: Kahdella ensimmäistä tuntia tanssitaan kuubalaista salsaa ja sille ominaista kuviomateriaalia ja kolmannella tunnilla lisätään erilaisia temppuja mausteeksi.

14.4. ja 16.4. Swingiä Fuskuun: Lisäämme fuskuun hauskoja elementtejä muista swing-tanssilajeista, kuten esim. lindy hop ja charleston, joilla saa fuskuun ihan uutta ilmettä!

28.4. ja 30.4. Lindy Hop: Lindy hop on kaikkien swing-tanssien äiti. Tässä tanssissa on kaikkien swing-tanssien elementit ja tästä lajista kaikki muut swing-tanssit ovat kehittyneet omiin suuntiinsa. Lindy hopia voidaan tanssia niin hitaaseen kuin nopeaankin musiikkiin, eli esim. kaikkea hitaan foksin ja fuskun tempojen välistä. Tule tutustumaan/tanssimaan tätä monipuolista lajia!

19.5. ja 21.5. Kuubalainen Cha Cha: Kuubalainen cha cha on cha cha:n alkuperäinen ”lavatanssityyli” ja siitä on kehitetty myös kilpatanssi, joka on toinen ääripää tästä tanssista. Suomalaisten ns. ”lava-cha cha” on tästä välistä, eli kilpatanssitekniikkaan pohjautuvaa lavatanssia. Tule kokeilemaan ja ihastumaan tähän alkuperäiseen ja tekniikaltaan helpompaan tapaan tanssia cha cha-musiikkia!

2.6. ja 4.6. Blues: Blues on amerikkalainen tanssi, jonka erään askelikon Veikko ”Vekarias” Niemelä lanseerasi suomalaisille tanssilavoille. Tämä tanssi sopii erityisen hyvin tanssittavaksi trioli-pohjaiseen musiikkiin, josta ehkä tunnetuin esimerkki on ”Hopeinen kuu” (Cuarda Che Luna) Olavi Virran esittämänä. Opettelemme 2.6. alkeissa tämän askelikon ja siihen sopivia tanssikuvioita ja 4.6. otamme mukaan lisää elementtejä amerikkalaisesta drag bluesista.

HINNASTO
 • 10 €/tunti (30 €/koko ilta)

 • 10 tunnin sarjalippu 90 €

 • 20 tunnin sarjalippu 160 €

 • 30 tunnin sarjalippu 210 €

 

Sarjaliput ovat henkilökohtaisia. Kortit ovat voimassa yhden kauden kerrallaan (syksy/kevät).

 

MAKSUTAVAT
 • Käteinen, pankki- ja luottokortit

 • Smartum Liikuntasetelit ja Kulttuurisetelit, Saldo ja Verkkomaksu

 • Tyky-kuntosetelit, Tyky-Online

 • Virikesetelit

 • Ticket Duo, Ticket Mind&Body

 • Sporttipassi

 • Eazybreak

 

Sarjaliput voi maksaa em. maksu-tapojen lisäksi myös tilisiirtona (ota kuitti mukaan).

 

Huom! Liikunta- ja kulttuurisetelit ym. vastaavat ovat työssäkäyvien henkilökohtaisia etuuksia, joten niillä ei siis voi maksaa toisen henkilön osallistumista tunneille.

 

KURSSIPAIKAN OSOITE

Espoon VPK, Itäinen Jokitie 1, 02770 ESPOO (katso kartta)

Tanssikoulu TanssiGuru

 

Puhelin: +358 400 427 068

S-posti: tanssikoulu@tanssiguru.fi

Y-tunnus: 2045423-7

 • Facebook Metallic

 

© 2018 Tanssikoulu TanssiGuru